top of page
Olive%20Grove_edited.jpg

Tee pääsiäispuutarha

Tee pääsiäispuutarha


Lapsille ja aikuisemmillekin  sopii hyvin tehdä kotiin pääsiäispuutarha. Se voi tukea jokaista ja  erityisesti perhettä siinä, että seuraamme Herran askeleissa hänen  kärsimystiellään päivä päivältä, jopa tunti tunnilta. Tällä sivustolla  olevat hartauskirjoitukset on tarkoitettu näiden hartaushetkien tueksi.  Herran kärsimystien eläminen näin hetki hetkeltä on parasta  kärsimysviikon ja pääsiäisen viettoa. Näin myös lapsille välittyy heille  ymmärrettävällä tavalla, mistä pääsiäisenä on kysymys.

Suurelle lautaselle tai tarjottimelle on istutettu rairuohoa.  Siitä tulee pääsiäispuutarhan perusta.Kiirastorstaina


Otetaan pääsiäispuutarha  esille. Ruohikkoon voi tehdä hiekasta polkuja. Pienestä peilistä saadaan  ehkä puutarhaan lammikko, johon mahdollisesti löytyy  sorsia uimaan.   Jo tässä vaiheessa tehdään karkeasta sorasta valmiiksi Golgatan kumpu  sekä kivistä koottu kalliohauta.

Kiirastorstai-iltana luetaan Mark. 14:12-25.Pitkäperjantaina


Aamulla sidotaan langoista ja  pienistä tikuista kolme ristiä Golgatalle. Kummun edustalle löytyy esim.  legoista sotilaita vartiomiehiksi.

Mark. 15:25 mukaan Jeesus  naulittiin ristille kolmannella hetkellä eli meidän kellojemme  näyttäessä yhdeksää.  Silloin - ennen jumalanpalvelusta -  luetaan  evankeliumiteksti Mark. 15:21-28.

Mark. 15:34  mukaan Jeesus  kuoli yhdeksännellä hetkellä eli meidän kellojemme näyttäessä kolme  iltapäivällä. Silloin luetaan yhdessä Mark. 15:33-41.

Mark. 15:42  mukaan Jeesus  otettiin ristiltä “kun päivä alkoi olla illassa“ eli meidän kellojemme  näyttäessä noin kuutta illalla. Silloin haudan suulle pannaan kivi ja  sotilaat siirretään vartioon sen eteen.  Luetaan yhdessä Mark. 15:42-47.Pääsiäislauantaina


Pidetään aamuhartaus ja iltahartaus, teksteinä Hoos. 6:1-3 ja Ps. 22:20-32

Pääsiäisenä


Pääsiäisaamuksi otetaan kivi  pois haudan suulta, sotilaat kaadetaan kumoon - ehkä kotoa löytyy enkeli  istumaan kivillä?  Ruohikko laitetaan täyteen pääsiäistipuja vanhan  symbolin mukaan: Niin kuin muna näyttää kuolleelta, mutta se kätkee  sisälleen elämän, niin Kristus oli haudassa kuollut, mutta nousi  kuolleista synnin, Perkeleen ja kuoleman voittajana.

Pääsiäisriemussa ei tarvitse noudattaa minkäänlaista kohtuutta, ei aikuisten eikä varsinkaan lasten!

bottom of page