Ohjelmia itseopiskeluun

Erkki Koskenniemi, pastori

erkki.koskenniemi@gmail.com

 Ohjelmia itseopiskeluun - valitse reittisi!

 

Vanha testamentti

 

Olen laatinut kaksi reittiä niille, jotka haluavat lähteä lukemaan Vanhaa testamenttia.

 

Sininen reitti on tarkoitettu niille, jotka eivät ole lukeneet Vanhaa testamenttia juuri ollenkaan. Tämä reitti ei kulje halki kaikkien kirjojen, vaan keskittyy kaikkein keskeisimpiin osiin.

 

Punainen reitti on vaativampi ja se vie pitemmälle. Sen yhteydessä luetaan enemmän kirjoja, vaikka ei kaikkia, ja samassa yhteydessä luetaan valaisevaa oheismateriaalia.

Uusi testamentti

Sininen reitti johdattaa lukemaan Uuden testamentin läpi ja siinä suositellaan kahden luvun päivävauhtia. Paljon jää silloin vielä sivuun, mutta kerta kerran jälkeen ymmärrät enemmän. Siis eiköhän lähdetä liikkeelle!

Luterilaiset tunnustuskirjat

Suosittelen lämpimästi syventymistä luterilaisiin tunnustuskirjoihin. Yksi osa niistä on jokaiselle tuttu, kuten Apostolinen uskontunnustus ja Nikaian uskontunnustus. Yksi osa on osittain tuttu, kuten Vähä katekismus. Ja sitten non niitä, jotka on oudompia ja laajempia, mutta joilla on valtavan paljon annettavaa. Tähän tarkoitukseen on tarjolla on itseopiskeluun soveltuva reitti ja myös sen kevytversio – näihin pääset tutustumaan täältä.