top of page
Green Fields

Jyry aamuhartaus

IMG_1111.JPG

”On, Herra, pyhä sanasi niin usein unohdettu ja monen sielun surmaksi sen ääni vaiennettu.

Vierasta tulta kannettu on Herran alttarille ja ihmissanaa saarnattu sieluille etsiville.”


Kirkolliskokouksen aamuhartaus alkoi jykevällä virrellä 188. Sen valitsija, eläkkeellä oleva yliopiston rehtori Ilkka Pöyhönen jatkoi lukemalla Jesajan kirjan luvusta 55: ”-- Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella.”


Ilkka Pöyhönen kuuluu Gideoneihin ja on ollut jakamassa valtavaa määrää Raamattuja niin kouluihin kuin muuallekin. Hän oli nähnyt Jumalan sanan voiman. Meidän salimme todella tarvitsi tuota aamuhartautta – hieno virsi ja upea raamatunkohta. Toivottavasti se painui mieliimme!


Tänään istutaan pitkään, sekä täysistunnossa että valiokunnassa. Aloitetaan käsittelemällä aloitetta, joka tahtoo nostaa evankelioimisen asemaa kirkossa. Aamuyhdeksästä iltayhdeksään on tarkoitus istua. Onneksi on taukoja ja aikaa myös vapaaseen keskusteluun – viimeksi eilisiltana innostuimme yhdellä joukolla istumaan iltamyöhään ja puhumaan aivan uskon ytimestä.


bottom of page