top of page
Green Fields

Rutiinityötä ja paljon vapaita keskusteluja

IMG_1111.JPG

Huomenta kirkolliskokouksesta!


Tämän viikon ison salin tapahtumista ei jää paljon lastenlapsille kerrottavaa, tuskin edes perjantaina vaimokullalle. Uusia asioita ei voi enää nostaa pöydälle, kun tämä kokous ei saa niitä valmiiksi, ja nyt pyyhitään pöydältä viimeiset muruset. Tällaista rutiiniviikkoa en ole kahdeksanvuotisen kirkolliskokousurani aikana nähnyt kertaakaan. Isossa salissa käsitellään lähes pelkästään sinänsä välttämättömiä rutiiniasioita, jotka eivät minua juuri innosta. Oma valiokuntani perustevaliokunta kokoontui vain kerran tervehtimään toisiaan kirkolliskokouskauden päätteeksi. Isossa salissa täysistunnot ovat olleet yllättävän lyhyitä. Vapaa-aikaa on ollut enemmän kuin kertaakaan urani aikana. Samaan aikaan talousvaliokunta on istunut iltamyöhään saadakseen kirkon keskushallinnon budjetin valmiiksi.


Väljä aikataulu on mahdollistanut lukemattomat lyhemmät ja pitemmät epäviralliset keskustelut. Ne ovat yleensäkin parasta mitä kirkolliskokous minulle tarjoaa. Yli satapäisessä joukossa on valtava määrä eri alojen ammattitaitoa ja sisäpiirin tietoa. Näissä keskusteluissa käsitellään paitsi pieniä ja ihan oman elämän asioita myös kirkon tulevaisuuden isoja linjoja. Tähän asiaan palaan tämän kirkolliskokouskauden viimeisessä kirjoituksessani, joka vaatii vielä jonkin verran kypsyttelyä.


Ylivoimaisesti eniten käytävillä on puhuttanut Päivi Räsäsen poliisitutkinta. Useimmat keskustelukumppanit ovat olleet tyrmistyneitä. Otin kantaa asiaan lyhyesti Facebook-sivullani, mutta saatan palata asiaan hieman perusteellisemmin lähiaikoina. En halua herätä enkä myöskään usko herääväni kovin pian sellaiseen päivään, jolloin Suomessa ei saa lainata Raamatun tekstiä eikä selittää sitä.


Illan päätteeksi teimme Niilo Räsäsen kanssa pitkän lenkin ja ehdimme laittaa kuntoon maailmaa, kirkkoa ja hiukan herätysliikkeitäkin. Sen jälkeen kutsui saunavaliokunta ja iltapalapöytä ja vielä yhdet epäviralliset keskustelut. Ei täällä ole paha olla!

bottom of page