top of page
Green Fields

Sammakot ja suo

IMG_1111.JPGTänään käsiteltiin pitkälti rutiiniasioita ja taloutta, jotka jätin pitkälti minua viisaampien huoleksi. Tämän lisäksi käsiteltiin muutamia aloitteita. Yksi niistä pyrkii vahvistamaan seksuaalisen häirinnän vastaisia toimia kirkossa. Tällaista häirintää esiintyy myös kirkon piirissä. Pidän aloitetta varsin hyvänä. 


Aloite ei sinänsä tarjoa vielä paljon eväitä tavoitteen toteuttamiseen, vaan pyytää etsimään näitä eväitä.  Jotakin aloitteessa toki tuodaan esille ja lähetekeskustelussa tuli esille lisää.  Kyse on työkalupakin kehittämisestä ja parantamisesta.


Kun työkalupakkia lähdetään kokoamaan, on syytä alkaa aivan perusteista. Seksuaalinen häirintä ei synny tyhjästä, vaan väärästä ja syntisestä suhtautumisesta toiseen sukupuoleen ja seksuaalisuteen.  Ei ole mikään ihme, että Me too -liike riisui naamarit ja paljasti viihdeteollisuuden julman todellisuuden. Seksuaalikylläinen ja vääriä valtarakenteita pullisteleva maailma on tuottanut valtavan määrän käytöstä, josta toisen koskemattomuuden kunnioittaminen on kaukana. Missä moraali on jumalatonta, myös käytös on ennen pitkää jumalatonta.


    Vääristä ajatuksista syntyvät sanat, vääristä sanoista teot. Siksi on syytä kiinnittää huomiota nimenomaan ajatuksiin ja sanoihin.  Kuudes käsky opettaa jokaista pitämään ne puhtaina ja kurinalaisina.  Se tarkoittaa, että kristillisissä piireissä ei saa olla minkäänlaista tilaa kaksimielisyyksille ja typerille puheille, saati sitten tekoihin asti etenevillä kuudennen käskyn rikkomisille.


   Jos haluaa hävittää sammakot on parasta kuivata suo eikä juosta yksittäisten elikoiden perässä.Viime kädessä on siis kyse yksinkertaisesti siitä, rohkenemmeko opettaa nuorille ja vanhemmille, että kuudes käsky on otettava edelleen vakavasti. Jos tätä ei opeteta kyllin selkokielisesti, seksuaalinen häirintä pulpahtelee pintaan eri puolilla.  ---  


Illan päätteeksi sählypelit (sen salibandyksi kutsuminen olisi jalon lajin halventamista), puujalka, sauna ja vilkkaat iltakeskustelut. Pitkä päivä, mutta paljon myönteistä!

bottom of page