top of page
Green Fields

Täysi päivä

IMG_1111.JPG

Kirkolliskokouksen istuntoviikon alkaa perinteisesti puheenjohtajana toimiva arkkipiispa puheenvuorolla, ja silloin odotetaan perinteisesti hyvin painavaa puheenvuoroa.  Arkkipiispan avauspuhe on luettavissa täältä .  En halua olla ylikriittinen arvostelija, mutta en usko näiden puheiden herättävän kovin paljon huomiota kirkon ydinjoukon ulkopuolella.  Euroopassa riehuu sota, tiet ja veneet ovat täynnä pakolaisia ja maailmantilanne huolettaa.  Maassamme olevia ja kristityiksi kääntyneitä käännytetään kotimaihinsa vainon alle. Ehkä kirkolla olisi sanottavaa näissä asioissa.


Kirkolliskokouksen kevätistuntoviikko näyttää työlistan puolesta hyvin kiireiseltä ja tänään on täysistunnoissa isketty kiinni asioihin oikein kunnolla.  Listalla on ollut etupäässä lähetekeskusteluja asioista, joita lähetetään valiokuntaan. Tässä vaiheessa toistasataa edustajaa on onneksi pysynyt aisoissa eikä lähetekeskusteluissa ole käytetty jokaisesta asiasta kymmeniä puheenvuoroja.  Melko isolta osalta kyse on ollut keskushallinnon rahoituksesta, josta varmaan käydään vielä ihan kunnon keskustelua. Niukkuutta tässä ollaan jakamassa.

   Muutamat asiat toki puhuttivat jo nyt. Kirkkohallituksen esitys yhteistoimintalaiksi herätti pitkähkön keskustelun ja hetkittäin lämpökin nousi. Asia lähetettiin lakivaliokuntaan, josta se palaa aikanaan täysistuntoon. Paljon puhuttiin myös jumalanpalveluksia varten laadituista vanhojen rukousten rinnalle tulevista uusista rukouksista. Näitä pohtii käsikirjavaliokunta. Yksi aloite pyrkii ottamaan kirkkoherralta puheenjohtajuuden kirkkoneuvostossa - tuo on ollut vakioaloite tässä salissa.  Mutta lähetekeskustelu käytiin myös monesta muusta asiasta – palailen näihin tarvittaessa.


bottom of page