top of page
Green Fields

Vihdoinkin!

IMG_1111.JPG

Kirkolliskokouksessa jokaisella edustajalla on aloiteoikeus. Monien muiden asioiden mukana  lähetekeskusteluun tuli aloite, jonka otsikko on ” Uskonnonvapauden edistäminen maahanmuuttajien parissa”.  Aloitteen taustalla on uskonnostaan luopuneiden tai uskontoa vaihtavien maahanmuuttajien kohtaama väkivalta ja sillä uhkailu. Nyt aloite ottaa tämän asian suurennuslasin alle ja pyytää katsomaan, mitä kirkko voi tehdä.  


   Aloitteen oli allekirjoittanut moni kirkolliskokousedustaja ja minunkin nimeni olisi ehdottomasti pitänyt olla tuossa joukossa – aloitteet jätetään usein viime tingassa ja allekirjoittamisen ikkuna on pieni.  Ilahduttavaa on nyt, että allekirjoittajat edustavat kirkolliskokouksen eri laitoja.  Varmaan mielessä olevat painotukset ovat olleet hieman erilaisia, mutta sillä ei ole nyt väliä. Suomessa kenenkään uskoa ei suitsita väkivallalla, sanotaan sitä sitten kunniaväkivallaksi tai miksi hyvänsä.  Jos joku haluaa tulla kastekouluun, hänellä on oikeus tulla sinne turvallisin mielin. Suomalainen yhteiskunta ei suvaitse minkäänlaista väkivallalla uhkaamista, ei omasta maastamme eikä sen ulkopuolelta.


    Käytännön toimet asian edistämiseksi eivät ole helppoja. Mutta nyt kirkolliskokous on vihdoin ottanut pöydälle asian, jossa virallisen kirkon äänen olisi pitänyt olla paljon selkeämpi ja voimakkaampi jo vuosien ajan.


bottom of page