Tunnustuskirjat.jpg

Nyt siirrymme Yksimielisyyden ohjeeseen. Tätä tunnustuskirjaa suosittelen lämpimästi kaikille, jotka vain malttavat lukea hiukankin laajempaa tekstiä. Teksti on kirjoitettu hyvin vaikeassa tilanteessa ja pahojen riitojen jälkeen. Se keräsi luterilaiset yhteisen tunnustuksen taakse. Se käsittelee hienosti monia sellaisia aiheita, joita tavalliset uskovat ihmiset kyselevät esim. raamattukurssilla tai kahvipöydässä. Kannattaa lukea!


Tekstissä on kaksi osaa, tiivistelmä ja laajempi selitys. Pilke silmäkulmassa on sanottu, että tiivistelmä on kirjoitettu siksi että poliittisesti tärkeät ruhtinaatkin ymmärtäisivät jotakin, ja laajempi selitys on tarkoitettu muille.


Tämän asiakirjan lukemiseen kuluu reilusti aikaa, mutta jokainen hetki kannattaa! Löydät tekstin ja tuoreimman käännöksen johdannon täältä. Oma suppea johdantoni on tässä. Yksimielisyyden ohjeen taustalla olevista vaikeista tilanteista ja syvistä oppiriidoista saat hyvän kuvan lukemalla isoisäni laajan Tunnustuskirjojen johdannon alkaen otsikosta Schmalkaldenin sota. Augsburgin ja Leipzigin interimit. Tuossa saat sukeltaa syvälle opillisiin kiemuroihin, ja se todella opettaa katsomaan asioita hiukan pintaa syvemmältä.

Yksimielisyyden ohje