top of page

Jaakobin kirje

Jaakobin kirje

Jaakobin kirje

Jaakobin kirjeen kirjoittaja käyttää alussa itsestään sanoja "Jaakob, Jumalan ja Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija..." (1:1). Tuo ei riitä tunnistamaan häntä varmasti, mutta ilmeiesesti Jaakobilla tarkoitetaan tunnetuinta Jaakobia, "Herran veljeä"(esim. 1 Kor. 15:7, Apt. 12:17, 15:13). Jaakob oli Jerusalemin alkuseurakunnan merkittävin mies yhdessä Pietarin kanssa. Hän oli Kirkon juutalais-kristillisen osan vaikutusvaltaisimpia hahmoja. Jaakob kuoli marttyyrikuoleman v. 62.

Mikäli Jaakobilla tarkoitetaan juuri yllä mainittua Jaakobia - muitakin mahdollisuuksia on - kirje lienee kirjoitettu vasta jonkin aikaa hänen kuolemansa jälkeen. Raamattuun tämä kirje on kuitenkin johdatettu, ja se on osoitus siitä, että me tarvitsemme tätä kirjettä.

Jaakobin kirje on terveellinen muistutus siitä, että usko ei ole ainoastaan tiettyjen asioiden totena pitämistä. Se on myös Jumalan tahdon mukaista elämää. Korostaessaan tätä Jaakob näyttää puhuvan aivan toisin kuin Paavali. Mutta luepa Paavalilta vaikkapa 1. Kor. 5-6 ja huomaat, että hän ja Jaakob pelaavat samassa joukkueessa!

Kun luet Jaakobin kirjettä huomaa, että sen aiheena on uskonopin kannalta vain osa kristinuskosta eli kristillinen elämä ja siitäkin vain kapea siivu. Mutta lue kirje ja ota se vakavasti!

bottom of page