top of page

Kolossalaiskirje

Kolossalaiskirje

Kolossalaiskirje

Kolossain kaupunki sijaitsi nykyisen Turkin länsiosassa. Tänne Paavali kirjoitti kirjeensä ihmisille, jotka ehkä seudun tuliperäisyyden vuoksi pelkäsivät erilaisia henkivaltoja. Kolossalaiskirje on myös nykyaikana tärkeä kirje kaikille niille, joita huolettavat kaikenlaiset henget, energiakentät ja henkivallat. Paavalin viesti on turvallinen ja vahva: Kristus on koko universumin herra, kaikkien henkivaltojen voittaja ja hän toi meille ristillä Jumalan armon ja suosion. Joka on sovussa Kristuksen kanssa, sen ei tarvitse pelätä tässä maailmassa mitään.


Tarkka lukija huomaa Kolossalaiskirjeessä paitsi hyvin samoja aiheita kuin Efesolaiskirjeessä myös melkein samansisältöisiä jakeita. Usein onkin ajateltu, että vangittu Paavali on antanut kirjeen kirjoittamisen tehtäväksi oppilailleen, jotka ovat soveltaneet viestiä kahteen eri kaupunkiin.


Kolossai tuhoutui suuressa maanjäristyksessä v. 61 eikä sitä rakennettu koskaan uudelleen. Kaupunki meni, mutta upea kirje jäi, ja siksi kaupungin nimi on tuttu jokaiselle eurooppalaiselle.

bottom of page