top of page

Miten elämme?

Woman%2520with%2520Bible_edited_edited.jpg

Avaa

Haluatko miljonääriksi Mieti vielä hetki

Halu rikastua näyttää tuleen itsestäänselvyydeksi myös kristittyjen parissa. Kuitenkin Jeesus ja apostolit varoittavat vakavasti rikkauden vaaroista. Ennen kuin sokaistumme kokonaan ahneudelle voi olla hyvä miettiä vielä hetki

Sota, rauha ja rauhanruhtinas

Adventin aika katsoo eteenpäin, ikuiseen rauhaan ja Rauhanruhtinaan valtakuntaan. Sitä näkökulmaa tarvitaan nyt Suomessa enemmän kuin aikoihin

Miten pääsiäistä vietetään

Monellepääsiäinen ja sen perinteet ovat itsestään selvä asia. Yhä useampi on kuitenkin kasvanut kodissa, jossa kristillistä pääsiäistä ei ole ollut tapana viettää. Tässä muutamia vinkkejä!

Olympialaisia, sporttikristillisyyttä ja vähän kulttuuriakin

Uusi testamentti opettaa usein kristittyjä käyttäen antiikin ajan urheilusta oettuja kuvia. Miillaista oli tuon ajan urheilu ja mitä voimme oppia siitä?

Islam keskellämme – mitä tavallisen kristityn tulisi tietää?

Islam haastaa länsimaisen kristillisyyden. Mitä meidän pitäisi tietää siitä? Tässä perustietoja

Raamatun ja Hollywoodin välissä

Tämänhetkinen kristitty on asetettu elämään kahden arvomaailman välissä. Miten selviämme Raamatun ja Hollywoodin välissä?

Sidottu ja vapaa

Kristity kysyy, mikä on oikein ja mikä väärin. Luterilainen usko seuraa apostoleja ja opettaa, että olemme samalla kertaa sekä sidottuja että vapaita. Mitä se tarkoittaa?

Valheen ja valtavien mahdollisuuksien tietoverkko

Internet tarjoaa valtavan määrän tietoa ja hienoja mahdollisuuksia. Samalla myös vaaroja on paljon. Mitlä asia näyttää kristilliseltä kannalta?

Viimeisenä ihmisestä kääntyy hänen kukkaronsa

Raamattu puhuu useasta karkeasta synnistä. Kaikista ei saarnata kovin usein. Mitä Raamattu puhuu ahneudesta?

Mooseksen laki ja kristityt

Jumala antoi Israelille lakinsa. Mitä Mooseksen laki merkitsee kristylle? Mitä säädöksiä pitää noudattaa ja mitä ei - ja osaanko varmasti erotella ne oikein?

Kiitos avaa arjen Jumalalle – miten opimme tunnistamaan Jumalan lahjat?

Kristityt seurasivat ilmeisesti alusta lähtien juutalaista tapaa ja aloittivat aamun kiitoksella. Kiitos opettaa meitä kääntymään Jumalan puoleen ja löytämään paikkamme hänen maailmassaan

Pikkulasten kohtelua antiikissa – mitä voimme oppia?

Antiikin aikana ehkäisy saattoi olla vaikeaa, mutta perhesuunnittelu oli helppoa: ei-toivottu lapsi surmattiin tai jätettiin heitteille. Sitä juutalaiset ja krstityt eivät saaneet tehdä. Mitä se kertoo ihmiskäsityksestämme?

Miten joulua vietetään?

Monelle joulu ja omat jouluperinteet ovat itsestään selvä asia. Yhä useampi on kuitenkin kasvanut kodissa, jossa kristillistä joulua ei ole ollut tapana viettää. Tässä muutamia vinkkejä!

Esiaviolliset suhteet, avoliitto, avioliitto ja Raamattu

Esiaviolliset suhteet ja avoliitto ovat yleisiä myös kristittyjen parissa. Mitä niistä pitäisi Raamatun valossa ajatella?

bottom of page